Lukk

Bli en Cremaforhandler!

Fyll inn skjemaet under for å bli en forhandler. Vi tar kontakt i løpet av kort tid.
PS: Du forplikter deg ikke til noe ved å fylle ut skjemaet.

  • Gode priser
  • Rask levering
  • Ferskhet og kvalitet
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Lukk

Søknad om faste leveringer

Ønsker du faste leveringer som kjøres hver måned, hver andre måned eller hvert kvartal?

Søk her da vel! Ingen binding, og du kan enkelt stoppe, pause og starte opp igjen.

Mvh. Crema Kaffebrenneri

Slik blir Crema kaffen til

Ulike kaffebønner med forskjellig opprinnelse har ulike egenskaper og hardhet. Derfor brenner vi dem individuelt for å få frem de spesielle egenskaper som kjennetegner det enkelte kaffeslag.

Håndverk

Kaffebrenning er et håndverk som krever mye testing, smaking og erfaring. Vi besøker plantasjer i flere land for å finne frem til kvaliteter som tilfredsstiller våre krav og norske kaffeelskeres smak.

Vi mottar utallige prøver av ubrent grønn kaffe til testing i vårt laboratorium – mange forkastes og noen godkjennes. Kun de beste blir innkjøpt for til slutt å nå frem til den kresne kaffedrikker.

Med to separate produksjonsanlegg kan vi produsere og pakke 5000 kg spesialkaffe pr dag.

Slik lages kaffen

Maskinene våre er såkalte trommelbrennere, som fungerer etter tradisjonelle prinsipper for fremstilling av spesialkaffe. En ”batch” eller brenneporsjon tar fra 15 til 18 minutter, i motsetning til større industrianlegg hvor brenningen er unnagjort på 5 minutter. Prinsippet med trommelbrenner ivaretar – etter vår mening og erfaring – spesialkaffens kvaliteter på den beste måten.

Metoden er mer tidkrevende og kostbar, og det er en av grunnene til at spesialkaffe er dyrere. Når bønnene brennes, dannes og frigjøres stoffer som gir kaffen sin spesielle smak. Hvis bønnene blir for mye brent, blir smaken bitter og stram, uten aroma og fylde. Hvis de blir for lite brent, utvikler ikke all aroma seg, og kaffen blir for svak. Vi har gjort det til vårt kjennetegn å brenne bønnene omsorgsfullt for å lokke fram den beste smaken og styrken i kaffen.

Etter brenning blandes noen kaffesorter etter våre resepter og blir til populære blandinger som Java-Mokka, Crema Continental foruten forskjellige espresso-blandinger. Andre slag selges rene og får gjerne navn etter plantasjen de kommer fra, såkalte ”single estate”.